Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Nieuwbouw

Het nieuwe kattenasiel zal diverse verblijven krijgen: solitaire ruimtes1Het belangrijkste nieuwe onderdeel van het kattenasiel is de mogelijkheid om katten apart op te vangen. Dit zorgt voor minder stress, minder ziektes, snellere herplaatsing en katten die zich zichtbaar beter voelen! Verder zijn deze ruimtes ‘modulair’, wat inhoudt dat we alles kunnen aanpassen aan de behoefte van de katten. Hierdoor kunnen we zelfs ruimtes samenvoegen als dit voor de katten beter is!, groepsruimtes2Er komen soms katten binnen die samen een sociale groep vormen. Het laatste wat we dan willen is ze uit elkaar moeten halen. Deze ruimtes stellen ons in staat kleinere en grotere groepen katten gezamenlijk op te vangen als dit nodig is. Van sociale katten waar afstand van gedaan wordt, tot katten van verzamelaars en in verband met huisontruimingen., een moeder-3Hoewel de meeste katten bij ons in pleeggezinnen bevallen, komt het wel eens voor dat dit niet mogelijk is. Een speciale ruimte voor de moeders om te bevallen is dan noodzakelijk. Rustig, warm en meerdere mogelijkheden om te bevallen zorgt ervoor dat dit in alle rust mogelijk is. en kittenafdeling4De meeste jonge katten en kittens gaan naar pleeggezinnen om daar te wennen aan verschillende mensen en de thuissituatie. Het aantal katten is tijdens piekperiodes soms veel hoger dan het aantal pleeggezinnen, dus zijn er ruimtes nodig waar ze opgevangen kunnen worden. Deze ruimtes worden speciaal ingericht om alle soort jonge katten te voorzien van alles wat ze nodig hebben. Denk aan verwilderde kittens tot sociale pubers. Deze ruimtes zijn speciaal gemaakt zodat deze katten van elkaar kunnen leren in de hoop dat ze een sterke band bouwen met een leeftijdsgenootje, om uiteindelijk samen een toekomst tegemoet te gaan. en buitenruimtes zodat de katten ook even een frisse neus kunnen halen. Verder zal er een quarantaine5De quarantaine is een speciale ruimte waar alle katten waar niets van bekend is op medisch vlak binnenkomen. Hier worden ze eerst geobserveerd en behandeld, en wordt alles gedaan om hun fysieke en mentale gezondheid te waarborgen. Zwerfkatten verblijven hier twee weken, waarna ze naar de solitaire ruimte zullen doorstromen. Niet-zwerfkatten verlaten de quarantaine een week na hun eerste vaccinatie[/mfn}, een ziekenboeg5Katten met een medisch probleem waar ze van moeten herstellen of voor worden behandeld, komen in de ziekenboeg terecht. Dit kan gaan om de herstelperiode na een heftige operatie, of een tijdelijk verblijf om bijvoorbeeld gedrag en bewegingen in de gaten te kunnen houden. In deze ruimte komen geen katten met besmettelijke ziektes te zitten. en een behandelkamer voor onze dierenarts gebouwd worden. Uiteraard worden al deze verblijven ook volledig en katvriendelijk ingericht.

We nodigen u van harte uit om de bouw van een complete ruimte financieel te ondersteunen. We kunnen als dank uw naam of dat van uw bedrijf aan die ruimte verbinden. Uiteraard kunt u ook een kleiner bedrag doneren waarmee we het kattenasiel kunnen inrichten. We zijn zeer dankbaar voor elke bijdrage, hoe groot of klein ook!  
 
Hieronder vindt u de tekeningen van onze architect, zodat u een idee krijgt hoe het nieuwe kattenasiel eruit zal gaan zien.