Sla navigatie over Ga naar het hoofdmenu

Waarom een nieuw kattenasiel

Het kattenasiel Oostzaan bestaat inmiddels ruim 40 jaar en is nodig toe aan een nieuwbouw. Het huidige onderkomen aan het Zuideinde in Oostzaan is oud en we barsten uit onze voegen qua ruimte. In de zomer is het kattenasiel door slechte isolatie steeds warmer en in de winter juist te koud.  
Een ander knelpunt is dat de meeste katten tot nu toe in relatief kleine verblijven samen opgevangen worden. Hierdoor ontstaan makkelijk conflicten en kunnen (besmettelijke) ziekten zich sneller verspreiden. Dit veroorzaakt onnodige stress voor de katten. Bange katten trekken zich sneller terug en worden daardoor vaak minder snel gezien door mensen die een kat komen adopteren.

Dat willen we heel graag veranderen. We krijgen van de gemeente Oostzaan nu een unieke kans om een nieuw kattenasiel te bouwen waar katten diervriendelijker kunnen worden opgevangen en verzorgd. Dat draagt bij aan het welzijn van de katten en we hopen dat ze hierdoor sneller hun perfecte baasje zullen vinden.
Deze site is speciaal ontwikkeld om de sponsoring van de nieuwbouw te organiseren en alle donateurs (hopelijk u dus!) op de hoogte te houden van alle ontwikkelingen. We hopen van harte dat u bereid bent ons bij dit prachtige project te steunen. Dank alvast namens al onze katten.